Samma samma

Känner mig trött och surkartig. Sov dåligt inatt, vaknade av att armen gjorde ont igen… Så min sovmorgon gick lite om intet känns det som.

Jahaja, så var det med det. Fick träffa den braiga dr L. Hon frågade vad problemet var, jag förklarade, hon klämde och tittade och sa sen:

Om det fortfarande gör ont om en månad eller om den blir större, hör av dig då.

Men vaf..?! Jag har ju redan haft ont tre veckor… *suckar* Det är tydligen ett blodkärl som spruckit, typ ett åderbråck. Hon sa att jag säkert slagit i axeln så blodkärlet spruckit. Bra att doktorn vet saker jag inte vet. Hade ingen aning om att jag slagit i axeln. Å andra sidan är jag ju glömsk. 😉

När jag sa att anledningen till att jag faktiskt tagit kontakt med sjukvården för det här är för att jag har anlag för blodproppar, då såg hon ut som ett likgiltigt frågetecken (hur nu såna ser ut haha!)

Jag är van. Dessutom har hon nog läst min journal så det där med ”gnällig patient med hypokondridrag” ligger mig antagligen i fatet även om jag tycker det är en felaktig bild av mig.

Det gör ont i armen, den känns svullen och varm och när jag andas gör det ont i lungorna (mest höger, mot insidan av armen).

Vansinnigt trött och apmycket att göra… Najs kombo va? Sova? Yes please!

Fick tips av sjukvårdsupplysningen att köpa Hirudoidsalva och smörja med. Bra så. Och förhoppningsvis slipper jag fler ”miniproppar” som gör att kärlen brister.

Just nu känner jag mig låg. Skiter i allt vad läkare och sjukvård heter. Jag orkar inte just nu. Sen. Då ska jag ta fajten igen, men inte just nu. Nu vill jag bara vara… För vet ni? Jag har äntligen slutat blöda sen operationen och det betyder…. baaaaaaaaaaaaaaaaada!! 😆

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till: "Samma samma" (9)

 1. Det där känner jag igen. Man blir alltid tagen för hypokondriker, få se v ad de skriver den dag det riktigt är allvar.
  Nu när jag fick rosfeber blev alla alerta en stund och trodde att jag hade en djup ventrombos (propp), när det inte fanns någon sådan förlorade jag genast intresse för dem
  Ros-feber är ganska allvarligt det också (Man kan få allmän blodförgiftning och t om DÖ av det.
  Men ge tanten lite antibiotika så tiger hon åtminstone i 10 dagar

  Läs mitt senaste blogginlägg!

  Kram Lena

  • Ja lite så känner jag också… Bara för att DE inte vet vad som är fel och deras standardtester inte visar nåt, så kan de väl vara så prestigelösa att de skickar patienten vidare? Då blir de ju åtminstone av med patienten! Och det verkar ju vara det de vill..? 😕
   Fy fasen vad dåligt! Är man värd olika mycket beroende på symptom och sjukdomsbild alltså… illa!
   Kilar in till dig! *kram*

 2. Det är nog inga proppar som gör att kärlen spricker. De gör det ändå. Kärlen kan vara tunna och så spricker de av sig självt.
  Alla dina symptom har nog samma grundorsak. Gäller bara att hitta vilken. Synd att det inte var en mer intresserad läkare du hamnade hos. Annars är det ungefär så det brukar gå till när en läkare kommer på vad det är; du hamnar hos en anna läkare för att din är sjuk, och se den nya läkaren känner igen något…

  Tror du ska försöka låta bli att leta orsak. Vet att det är svårt. Det du ska kräva av din läkare är att ta fler prover. Finns massor av autoimmunsa sjuksomar han kan testa för om han bara vill. Tror inte det är något helt ovanligt. Känner igen så mycket av mig själv i dig så jag tror ju fortfarande att du har någon liknande sjukdom som jag har. Men ju längre du går utan diagnos, desto fler symptom kommer du få. Kroppen orkar ju inte hur länge som helst, och då kommer nya symptom på nya symptom tyvärr dyka upp.
  Helst skulle man vilja att han skickade iväg dig till tex en EDS-specialist (tror det finns en på Huddinge sjukhus, sen Västervik) så de får kolla. Eller till reumatologen så de kan göra en ordentlig koll för autoimmuna sjukdomar. Men leta själv gör dig bara räddare.
  Bamsekram!

  • Tack för dina ord vännen, de värmer och hjälper! ❤
   Ja, det är nog lika bra att låta bli. Det är skitsvårt att låta bli ja, men jag får fasen disciplinera mig en aning! 🙂
   Eftersom det gör mer ont när det är kallt och rått så kan det vara reumatologiskt men jag gissar att det är testat redan. Eller kan såna värden dyka upp efter två år? 😕
   Klinisk genetik finns på Karolinska nu. Just nu känner jag bara att jag inte "vågar" kräva en remiss dit… Jag är för tjatig, för jobbig, för gnällig osv…
   Äh, jag kommer igen snart… Lite låg nu bara…
   Massa kramar!!

 3. ”gnällig patient med hypokondridrag” l
  Du skämtar inte? … det är ju helt jäkla otroligt:-( Jag tror alldeles bestämt att jag har haft ganska mycket tur när det gäller läkare, jag säger gör såhär så gör hon så 🙂 Du kanske skulle gå hos min doc istället.

  KRAMAR i massor iallaflall.

  • Ja, när jag läser journalen och sen får det bemötande (blickar, ord, kroppsspråk mm) jag får så förstår jag att jag är skitjobbig och kinkig…
   Haha! Vilken bra läkare! En sån där som är prestigelös och har öppen kommunikation med patienten, lövli! 🙂
   Ja kanske det 🙂
   Skickar massa kramar tillbaka! ❤

 4. *Kramar om* tycker att det är mycket konstigt att inte din läkare tar dig på allvar. Om du visste om hur många gånger jag har gått ut ifrån ett läkarkontor, med tårarna som svider bakom ögonen. Och du några gångar har jag faktiskt haft rätt. Jag har haft belägg för mina smärtor. Skickar dig ett mail via FB senare. Prova att ta anti-inflamatoriska tabletter ett tag. Voltaren men se till att ta omoprazol så inte magen tar allt för mycket styrk. Du kan ha en inflamation i kärlet och det gör banne mig ont!! J… ont. Jag tror jag har skrivit om det förut. Ha en skön dag och du tack för dina underbara kommentarerna på min blogg. Kramar i högar till dig!!

  • Undra om det varit annorlunda om jag varit tio år äldre och man?
   Det var samma sak när jag skadade ryggen för drygt tio år sen, blev klappad på huvudet och fick höra att ”du är bara 23, du KAN inte ha ont i ryggen” och ”men SÅ ont kan det inte göra” (eh… jooo, faktiskt)
   Fem läkare senare hamnade jag, tack vare mamma, på en ryggklinik där läkaren efter typ tio minuter säger att det jag har är ”en väldigt vanlig skada bland unga kvinnor”. Jahaja, jamen tack då. Smärtstillande, sjukgymnastik och höft/bäckenbälte, inte haft några problem igen förrän nu.
   Ska köpa antiinflammatoriska idag när jag ändå är och handlar, borde ju funka att käka i typ tio dagar. 🙂
   Ha en underbar dag!
   *kraaaaaaaaaaaaaaaam*

 5. […] komma till dr L igen. Hon frågade lite om mina besvär, kollade i halsen och öronen, och när jag frågade om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: