Läser ju Lady Dahmers blogg och under det här inlägget kom en kommentar som fick mig att haja till. Vad? Vad fan är det för fel på det där klippet? Jag fattar inte riktigt. Jag kanske missuppfattade ”S”?

Det är oerhört intressant tycker jag. Hur de flesta uppfattar sig själva och hur andra ser på en.

Jag la upp den här videon på Facebook och fick en kommentar av min Ohana-syster som drog paralleller till arbetet som fotograf, de flesta har mycket svårt att se det vackra i sig själva.

Väldigt förenklat så tror jag att det är så att vi betraktar oftare andra människor än oss själva och därför har svårt att se det vackra i oss själva.

För erkänn, du tittar oftare på andra människor än du tittar dig själv i spegeln eller foton på dig själv?

Du ser andra människors små skiftningar i kroppsspråket, du ser leenden leka, ögon som talar högt och tydligt trots att munnen är stängd. Då är det lätt att se skönheten, när du blandar in allt det andra i utseendet.

Jag tycker det är en fascinerande film som Dove gjort och jag undrar hur bilden av mig skulle se ut. Det är lättare (för mig i alla fall) att beskriva andras utseende än sitt eget.

Så jag kanske borde lägga ner att bli så irriterad på människor omkring mig som inte ser sin egen skönhet, för även om jag allt som oftast tycker jag ser alldeles stunning ut så finns det dagar då andra ser min skönhet mycket tydligare än jag.

Annonser

Kommentarer till: "Ibland förstår jag ingenting alls" (2)

  1. Nemos matte sa:

    En tidigare kollega sa en gång att ”människor blir vackra när man lär känna dom”, och det ligger nåt i det. Även ett ansikte som enligt gängse normer inte alls är vackert kan ju uppfattas som väldigt tilltalande, om det är en person man tycker om!

    Intressant inlägg! 🙂

    • Skriver under på det din kollega sa. Har upplevt det själv nämligen 🙂

      Jättetack för kommentaren! Alltid lika roligt att ”se” dig! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: