Arga feminister

Jag läser ju Lady Dahmers blogg, jag följer även en del (riktigt) arga feminister på Twitter. I morse satt jag och läste en lång konversation mellan ett par av dessa feminister och en ”inskränkt” man som ivrigt försökte få svar på vilka privilegier han hade som just man för han kunde då inte hitta några.

Han fick ganska syrliga svar och titt som tätt ombads han avlägsna sig för att han var för dum för att fatta.

Ja. Det är helt okej att vara skitarg feminist, kör bara!

MEN!

Jag tänkte ett steg till.

Hur länge har den här villfarelsen om att män är överordnade kvinnor egentligen funnits? Århundraden.

Kan det inte vara så att den är så cementerad att det i dagens läge, faktiskt är en mans världsbild? Inte för att han VILL eller TYCKER att det ska vara så, utan för att han lärt sig det genom generationer?

Barn gör ju inte som du säger, barn gör som du gör och om du sett män ta plats och kvinnor flytta på sig, tja, vem är du att ifrågasätta det då? ”Det har alltid varit så”…

Då är det, faktiskt, upp till smarta feminister att lära männen hur det ser ut. Förklara sakligt och faktiskt förstå att män inte förstår vad vi kvinnor menar eller hur det är att vara kvinna idag. De kan omöjligt veta det och vi kan inte begära att de ska veta saker som de inte lärt sig.

I deras värld finns normer som de lärt sig sedan barnsben och om ingen förklarar, pedagogiskt och utan att säga att de är dumma i huvudet som inte fattar, hur ska de då lära sig att se och tänka nytt?

Vi kvinnor har ju levt ett helt liv med samma sak, vi ska vara tysta och snälla och flytta på oss när männen kommer. VI vet hur DET är, det är vår världsbild.

Vanor är svåra att bryta och har man lärt sig att en sak är på ett visst sätt, och kört på det ett helt liv, då är det jättesvårt att tänka om och tänka nytt. Därför behöver män (och kvinnor) hjälp av smarta, pedagogiska feminister som utbildar de. För nej, vi kan inte kräva att de ska veta hur det är. Och fattar de inte första, andra, tredje eller hundrade gången, tja, då får en helt enkelt förklara på ett annat sätt. Det hjälper inte att skrika att någon ska dra åt helvete eller kalla de dumhuvuden.

Tänk om det skulle se ut så i skolan? En elev fattar inte, hur många gånger en än förklarar. Nä. Men då är det kanske dags att en ser till sig själv och funderar på att lära ut på ett sätt som eleven tar till sig.

Det är en riktig pedagog och med såna feminister kan vi ta ytterligare ett steg framåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: