Pratade med Dr Bra igår. Han hade inte hunnit med att konsultera en kollega så han är fortfarande lite rådvill över var han ska skicka mig.

Frågade om jag hade fler idéer men det enda jag kunde komma på var borrelia. Mig veterligen har jag bara haft en enda fästing i mitt liv.

Mig veterligen ja.

Pratade med mamma sen, hon sa att hela jag var full med fästingar efter utflykten med fritids när jag var 6 år… oups! Men så har jag ju hund också så doktorn var ju inte ett dugg svårövertalad. Ska ta prover nästa vecka (om jag inte hinner idag förstås).

Efter att jag pratat med mamma kom jag på massor av grejer som möjligen kunde vara orsak till min trötthet, även om jag inte prickar in samtliga symtom.

 • Borrelia
 • TIA (känns dock inte särskilt troligt vid närmare eftertanke)
 • Myastenia Gravis
 • MS

Ska fråga om det är läge att faktiskt göra en lumbalpunktion (även om jag bävar), då kan man få svar på både borrelia och MS samtidigt dessutom haha! Två flugor i en smäll liksom 🙂

Vi ska höras igen efter påsk så jag skrev upp alla funderingar, vill inte gärna glömma nåt.

Jaja, så var det med det.

So long för nu!

Annonser

Kommentarer till: "Dr Bra är nog Sveriges Dr House" (8)

 1. Håller tummen för dig att du får klarhet i vad det kan vara.

  Jag ska till klinisk genetik den 28:e och är rätt nervös. Hur går första besöket till?

  Önskar för övrigt glad påsk 🙂

  • Jag hoppas på ett sätt att det är borrelia, då har jag i alla fall en chans att få behandling och bli frisk.

   När jag fick min diagnos så pratade vi först, jag hade skrivit upp en del saker för att underlätta, t ex att både mormor och morfar var viga, mormors mor dog troligtvis av brustet pulsåderbråck (gissar att hon hade kärltypen av EDS) osv, så det gick snabbt.
   Sen fick jag ta av mig kläderna och läkaren kände på min hud, tittade mig i munnen, bad mig visa hur mycket jag kunde ”böja åt fel håll” och lite sånt. Sen är det klart. Se till att du får ett intyg på din diagnos, jag har mitt inscannat och tar fram då och då när jag behöver ”bevisa” att jag är sjuk.

   Glad Påsk!

   • Tack för hjälpen ❤

    Tyvärr finns det flera drabbade av pulsåderbråck inom familjen och därav remissen. Tråkigt att du har haft samma erfarenhet.

    Man får se vad de kommer fram till på Karolinska. Jag brukar bli nervös inför den här typen av läkarbesök och skallen låser sig och jag glömmer viktiga detaljer. Ska komma ihåg intyget om de kan ställa diagnosen eftersom jag avviker från beighton skalan och är överrörlig i fel riktning.

    Men nu ska det firas påsk hos lillasyster så laxen inte får ben och försvinner för min fyrfota vän är galen i lax. 🙂

   • Det är skönt med diagnos åtminstone (även om jag hellre varit frisk). Men skriv upp det du har problem med, trötthet, minne, smärta osv osv. Ta med dig listan så du inte glömmer nåt (jag är post-it-drottning på jobbet, skriver upp ALLT. Minsta lilla grej), ta med en lista på släktingar som du vet är överrörliga eller haft olika sjukdomar, fråga nån släkting om du inte har koll på alla (det hade inte jag).
    De är jättebra på att ställa diagnos på KS, däremot väldigt dåliga på att förstå sig på problematiken med att leva med EDS. Den som ställde min diagnos var väldigt snabb att säga ”Det här är ingenting man blir sjukskriven för”
    Jo tjena… vet många EDS-patienter som inte kan jobba längre pga sjukdomen. Att jag ”lyckas” beror nog mycket på att jag inte har barn. Vette fasen hur jag skulle fixa det annars. De som gör det är fasen superhjältar i mina ögon!

    Hehe! Här är det också populärt med lax, både hos mig och hunden! 🙂
    Ha det underbart!

 2. Usch vad jobbigt att inte veta… Tänker på dig och hoppas att det kommer fram till ett svar snart!

 3. Nemos matte sa:

  Har väl sagt det förr, men hoppas verkligen att du får reda på vad det är som är galet – och att man kan göra något åt det!

  • Ja, jag är trött på att vara så här trött!
   Trodde att det var EDSen men två specialister på Karolinska säger ju att det inte är det och mina värden är bra så jag blir alldeles förvirrad.
   Håller tummarna för att jag får någon sorts svar nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: