Ny dröm

Kan inte påminna mig om att jag någonsin drömt att jag fallit förut trots att det tydligen är en väldigt vanlig dröm.

Okej. Så här var det –

Jag befinner mig i någon sorts verklighet där raden av hyreshus ligger på samma ställe som en plats jag känner till väldigt väl från mitt liv. Det är bara det att i drömmen är platsen blandad med någon sorts konstnärsdel av New York. Mycket märkligt. Mellan hyreshusen hänger tresits-soffor i tjocka rep. I sofforna sitter människorna och gungas av barn som står på taken och drar repen fram och tillbaka.

Jag går upp för trapporna i ett av husen. Ute är det sommar, sol och ljust, inne i huset är det mörkt, dammigt och instängt. Någon visar mig en tidningsartikel – ”Sofforna kommer att flyttas”

Alltså, de här sofforna som hänger mellan husen ska flyttas till ett annat ställe så det är sista gången det går att gunga på just den här platsen.

Jag får sätta mig i en av sofforna. Jag sitter själv i den soffa som hänger längst bort (alltså det är tre ”soffgungor”, två stycken hänger ganska tätt i ena änden av de två husen, mot vägen). Soffan börjar gunga och jag känner att jag mår bra (är det det soffgungorna är till för? Som meditation?). Plötsligt slackar repet och soffan tippar framåt. När jag ser marken komma närmare lutar jag mig bakåt och hinner tänka ”Det här kommer göra ont” innan jag slår i marken. Det gör inte ont men jag kan inte röra mig.
Jag ser det kortklippta, lite torra gräset, spruckna fläckar av torkad lera och vita blommor där jag landar.

Två män (som jag är halvsäker på att jag känner på ett eller annat vis) rusar fram till mig för att hjälpa till och de undrar hur det gick.

Hann inte svara på det eftersom larmet gick igång tyvärr.

Eftersom jag är så himla nyfiken på det här med vad drömmar betyder så googlade jag och hittade en väldigt intressant förklaring till det här med fallande i drömmar (och en trolig förklaring till mitt fall) –

Most likely you have experienced changes in your body, for example a drop in blood pressure or a muscle spasm.

Mitt blodtryck! Jag måste ju ha fått blodtrycksfall när jag ramlade för två veckor sen! Fast då kanske man inte blir förlamad i och för sig? Å andra sidan är ju min kropp lite eh… speciell.. och kan hitta på lite vad som helst känns det som haha!

Får se vad doktorn säger idag då. Ska försöka komma ihåg att be honom kolla mitt blodtryck 🙂

Hoppas ni har det kalasfint!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: