Lycklig

Just i detta nu i alla fall, min lilla skrutt på fyra ben, den där som fyllde 10 år för en dryg vecka sen, han ligger och snarkar i sin säng i köket. Han som igår busade med sin födelsedagsleksak, som flera gånger låtit bli att göra utfall mot andra hundar och som bara blir gosigare för varje dag som går. Min mysfis!

Jag är också rätt lycklig över att jag känner mig mer trygg i min nya arbetsuppgift. Den som innebär att jag får vara ute i fält och borra i sten och bestämma massor själv. Dessutom lyssnar gubbarna ute i fält på mig och litar på mitt omdöme, älskar det!

Har insett att jag måste ta tag i mina hörselproblem så igår bokade jag tid hos en hörselspecialist eller vad jag ska kalla det. Att jag har mild tinnitus vet jag redan och har vant mig vid, det stör mig inte så mycket faktiskt. Men jag har problem med vissa ljud, vissa gör ont och andra får det att krypa i kroppen på mig av stress. Sen var det det här med att jag faktiskt säger ”va?” väldigt ofta. Inte för att jag inte lyssnar, utan för att jag helt enkelt inte hör. Har en kollega som ofta mumlar och efter att ha sagt ”va?” två gånger och jag fortfarande inte hör så kör jag med lika mumlande ”svar” tillbaka till honom. Verkar funka så här långt i alla fall haha! Får höja volymen på tv om det inte är textat också.

Tyvärr hade de inte tid förrän om en månad men i alla fall, det är ju liksom inte direkt akut 🙂

Ja, inte blir det bloggat lika ofta numer men jag har vansinnigt mycket att göra (dessutom måste jag försöka städa undan så det inte ser ut som ett bombnedslag när kompisen F kommer i helgen)!

Har ni det bra?!

Annonser

Kommentarer till: "Lycklig" (7)

 1. Nemos matte sa:

  Ååh! Äntligen! 😀 Började nästan bli orolig, man är väl lite bortskämd med att du bloggar ofta… 😉 Men du verkar ju ha det skitbra just nu, skönt att läsa. Fortsätt så! 🙂

  • Haha! Ja, jag har fullt upp med roliga grejer just nu så bloggen blir nedprioriterad 🙂

   Hoppas allt är bra med dig och pirayan! ❤

 2. Flera ggr har jag tänkt att jag MÅSTE fråga vad du egentlig men jobbar med – borra i sten låter så sjukt roligt!

  Mmm öron. Vid hörseltester är det inga fel men jag har jätteproblem att höra om det är nåt form av brus i bakgrunden. Blä.

  Krama vovven från mig! Tänker på vovven som springer i himlen nu, vad hans familj måste sakna honom.

  Kramar

  • PS du skriver så sällan just nu – är allt bra?

  • Haha! Jag sätter upp vibrationsmätare vid sprängningsarbeten, när jag jobbar i fält i alla fall. Sprängaren har en viss nivå att hålla sig till (Svensk Standard-reglerat) beroende på vilken typ av hus som ligger i närheten och vad de är grundlagda på, berg, lera, sand osv. Ligger alla hus runt omkring på berg så kan han dra på rätt ordentligt (det gör de dock sällan), då har man räknat ut att ett hus klarar 70 mm/s. Det skakar ordentligt, men vi människor känner av vibrationer så små som 0,2 mm/s och en ”vanlig” sprängning genererar ofta i vibrationer mellan 1 och 20 mm/s beroende på avstånd till vibrationsmätaren.
   Sen kutar jag runt och flyttar mätarna allt eftersom byggledaren kommer på att han vill jobba nån annanstans haha!

   Jag har sjukt mycket att göra och känner inte att jag har nåt att skriva om direkt. Känner mig lite blasé just nu, men snart är det påsk och lite ledigt så då kanske det blir mer bloggat 🙂

   • Oooh vad spännande! Är det ovanligt med kvinnor i ditt jobb? Jag mäter ju fler och fler kvinnor men fortfarande är det många gubbs…

   • Ja, rent generellt är det ovanligt med kvinnor i den här branschen men det blir fler glädjande nog! 🙂
    Du mäter kvinnor, jag mäter vibrationer 😉 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: