Livet….

Jo, jag trivs väl med livet kan man säga.

Har lite ångest på grund av hunden. Min bästa vän. Han som skrämt mig till tårar de senaste veckorna. Han stukade tassen. Hans artros är värre. Han är elva år gammal.

Jag vet ju att han inte lever för alltid. Jag vet det. Men satan i helvetet vad ont det gör! Bara vetskapen om att jag en dag måste bestämma att hans lidande ska få ett slut, i samma stund som mitt börjar. Katastroftänkare som jag är har jag redan börjat fundera på ”ersättare”. En hamster igen? En ödla? En kattjävel? Jag vet inte.

Just nu vill jag inte tänka på det.

Det är det värsta med att vara djurägare. Det tar slut. Det varar inte för evigt. Tyvärr.

En dag måste du ta steget. Du måste vara Gud. Bestämma vem som lever. Och vem som dör.

Det är fan inte kul. Men kärleken! Den där ovillkorslösa kärleken. Du gör det du måste för den du älskar, så är det bara. Gilla läget.

Han mår fortfarande bra. Pigg. Glad. Behöver gå ut oftare men det är okej, man ”offrar” sig för den man älskar. Så är det. Gilla läget. Älska nu. ❤

Kommentarer till: "Livet…." (4)

 1. desflandres sa:

  Jag är också där, i detta svåra. Denna vånda att bestämma när det är dags, inte för tidigt och inte så sent att livet blir ett lidande.

 2. Nemos matte sa:

  Får lite ont i hjärtat av det här inlägget. Mest för att jag förstår precis. Fem gånger har jag tagit farväl och inte blir det lättare. En lindring har varit att jag har haft flera hundar och därför haft minst en kvar. Fram tills nu. Men det underlättar verkligen att det inte blir helt tomt…

  • Mmm, jag har ju alltid bara haft en hund i taget men nästa gång (när jag blir pensionär, om jag lyckas hålla mig borta från hunderiet så länge) då blir det minst två!
   Kommer en uppdatering snart 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: